Woning uitbouw – De Rijp

Begin dit jaar nam een familie uit De Rijp contact op voor een uitbouw aan de achterzijde van hun woning. Toen ze het huis kochten was er altijd al de wens op uit te bouwen, maar nu ook met het vele thuiswerken ontstond de wens voor het creëren van extra woonoppervlakte. Meerdere woningen in de straat hebben in de loop der jaren ook gekozen voor deze optie en het was tijd om daarbij aan te sluiten. Naast de extra woonruimte was er ook behoefte aan veel licht. 

Plan van aanpak

De uitbouw van de woning wordt 2,5×5 meter, dat betekent dat er 12,5 m2 wordt uitgebouwd. Zo’n grote uitbouw neemt ook licht weg uit de woning, hierdoor is er gekozen voor grote elektrische Velux dakramen met zonwering. Zo creëren we extra licht en wordt het tijdens zomerse dagen niet te warm in de woning. Tijdens de bouw hebben de bewoners al heipalen laten plaatsen voor een eventuele uitbouw, hierdoor starten we direct met de fundering. De ramen en kozijnen zijn nog in goede staat en worden hergebruikt in het eindresultaat.

Realisatie

Voor de start van het project plaatsen we allereerst een stofschot, hierdoor verminder je het bouwstof en kan de woning gewoon gebruikt worden. Dan starten we met het uitgraven en het maken van de fundering. Voordat we beginnen met de sloop van de buitenmuur wordt de betonnen vloer geplaatst en afgestort. De ballast van de woning wordt verplaatst, om de verdiepingsvloer op te vangen plaatsen we een stalen balk. De binnenmuren worden vervolgens opgebouwd met kalkzandsteen blokken. De buitenkant wordt gedeeltelijk gemetseld en afgewerkt met Cedral Eternit. Credral is een stevig duurzaam materiaal gemaakt van vezel cement. De bewoners hebben gekozen voor een groene kleur met houtlook patroon.

De dakconstructie wordt gemaakt en de kozijnen en ramen worden weer netjes teruggeplaatst. Zo zorgen we dat de woning in enkele dagen wind en waterdicht is. Nu de woning dicht is leggen we in de aanbouw de vloerverwarming en sluiten we deze aan op de huidige vloerverwarming in de woning. Ook plaatsen we extra elektra punten en wordt de woning afgewerkt met een nieuw laagje stuc. 

Elektrische Velux dakramen met elektrische zonwering
Cedral Eternit gevelkleding kleur engels-groen en everest wit
Bestaande kozijn hergebruik in nieuwe aanbouw

Contact

Neem contact met ons op!

Meer informatie nodig over Woning uitbouw – De Rijp? Laat een bericht achter in het formulier en ik kom zo snel mogelijk bij uw terug met een antwoord.

06-12345678