Dakkapel op maat – Waarland

Angelique en Tim kochten in 2021 een woning in Waarland met als grootste wens om de bovenverdieping flink uit te breiden. Door de twee schuine (dakvlakken) ontstond al snel het idee om een groot dakkapel te plaatsen over de gehele breedte van de woning. Zo ontstond de opdracht om een dakkapel van maar liefst 10,5 meter breed te gaan realiseren. Naast de grootte was vooral ook de behoefte om de dakkapel onderhoudsarm te maken, waarbij zij zelf zorgde voor de aftimmering aan de binnenzijde.

Plan van aanpak

Door de grootte van de dakkapel is ervoor gekozen om deze ter plaatse op te bouwen en binnen twee dagen waterdicht te maken. De constructie van de dakkapel bestaat uit hout en is aan de buitenzijde afgewerkt met kunststof Keralit. Het kunststof Keralit oogt natuurlijk en is onderhoudsarm.

Realisatie

Met een mooie weervoorspelling starten we de eerste dag met het verwijderen van de dakpannen. Er moet ruimte worden gemaakt om een gat van 3 x 10,5 meter te kunnen realiseren. Vervolgens is de draagconstructie van de woning aangepast om het dak en de dakkapel op te kunnen vangen. Zodra de draagconstructie in orde is start de opbouw van het houtskelet. Met een goede voorbereiding ronden we het gehele dakkapel in houtskelet af met dakplaten.

De volgende dag bekleden we de dakkapel met kunststof Keralit. Keralit is en mix van duurzame kunststoffen. De dakkapel ligt gelegen op de zuidkant, door de UV-bestendige toplaag is dit materiaal extra geschikt. De negen ramen in de dakkapel worden allemaal afgemonteerd met glas en zo zorgen we ervoor dat we einde dag twee waterdicht zijn.

De laatste dag van dit project staat in teken van het monteren van de boeidelen en de plafonds aan de buitenzijde. De wens vanuit de klant is om het aftimmerwerk aan de binnenzijde zelf op te pakken.

“Gezellige, goede service met kwaliteit op maat.”

10,5 meter breed
UV bestendige toplaag
Kunststof Keralit

Contact

Neem contact met ons op!

Meer informatie nodig over Dakkapel op maat – Waarland? Laat een bericht achter in het formulier en ik kom zo snel mogelijk bij uw terug met een antwoord.

06-12345678